Notabene

Notabene

Veiledende avtale for privatpraktiserende tannpleiere
Det har vært ført forhandlinger om endringer i veiledende avtale om lønns- og arbeidsvilkår mellom privatpraktiserende tannleger tilsluttet Den norske tannlegeforening og tannpleiere tilsluttet Norsk Tannpleierforening/Kommunalansattes Fellesorganisasjon.

Følgende vesentlige endringer er foretatt i avtalen (vedr. tidligere avtaletekst se håndboka side 382–386), avtalen gjelder fra 1. september 1999 – 31. august 2000. Eventuelle endringer i lønn bør gjøres gjeldende fra 1. september.

  • Det er presisert at det skal inngås en skriftlig arbeidsavtale i alle arbeidsforhold.

  • Det er presisert at jul-, nyttårs-, påske- og pinseaften er fridager uten trekk i lønn.

  • Tannlegen har ikke lenger rett til å kreve at tannpleieren skal la seg undersøke av lege (jf. § 5).

  • Ny § 13: En tannpleier er forpliktet til absolutt taushet om alle anliggender som vedkommende i egenskap av tannpleier får kjennskap til. Lov om helsepersonell og tilhørende forskrifter definerer tannpleieres plikter nærmere. Tannpleier plikter å delta i faglige kurs hvis tannlegen forlanger det.

  • Vedrørende permisjon (§ 14) er det presisert at tannpleier med tillitsverv i sin organisasjon har rett til permisjon med lønn inntil 3 dager per år. For tillitsvalgtopplæring i regi av KFO/YS har tannpleier rett til permisjon med lønn i inntil én uke.

  • Dersom tannpleier ønsker det, skal trekk i lønn til fagforeningskontigent foretas av arbeidsgiver.

  • Sammen med representanter for tannpleierne/KFO vil vi utrede spørsmålet om en pensjonsordning for tannpleiere nærmere.

Nye lønnssatser er:

Begynnersats:

ltr. 19

Etter 2 år:

ltr. 19

Etter 4 år:

ltr. 20

Etter 6 år:

ltr. 22

Etter 10 år:

ltr. 24

Etter 16 år:

ltr. 25

Vi anbefaler den enkelte tannlege å ta hensyn til de endringene som er foretatt i avtalen, og følge opp avtalen når det gjelder lønns- og arbeidsvilkår for tannpleiere ansatt hos privatpraktiserende tannlege. Gode samarbeidsforhold i tannhelseteamet er viktig for både arbeidsmiljøet, effektiviteten i praksisen og kvaliteten på det utførte arbeidet. Gode arbeidsforhold vil være med på å bidra til gode samarbeidsforhold. En fullstendig revidert utgave av avtalen med nye kommentarer kommer i neste versjon av håndboken (våren 2000). Ytterligere informasjon om avtalen og/eller andre arbeidsgiverspørsmål bes rettes til yrkesavdelingen, NTFs sekretariat, tlf. 22547400.