Praktiske opplysninger

Generell informasjon

Praktiske opplysninger

 

NTFs fagnevnd

Formann:

Øyvind Asmyhr, Romerike TF

Viseformann:

Nina Wiencke Gerner, Oslo TS

Medlemmer:

Nils Holmbakken, Telemark TF
Bjørg Etterlid Kaada, Sogn og Fjordane TF

Varamedlemmer:

Gunhild V. Strand, Bergen TF
Harald Isaksen, Nordland TF

Oppnevnt fra Det odontologiske fakultet, Bergen:
Einar Berg

Oppnevnt fra Det odontologiske fakultet, Oslo:
Tore Bjørnland

Henvendelser til fagnevnden skjer til:
Postboks 3063 Elisenberg, 0207 Oslo
Tlf. 22 54 74 00, faks 22 55 11 09

 

 

NTFs fagavdeling

Fagsjef: Morten H. Rolstad, tlf. 22 54 74 09
E-post:

Registrering: Sissel Dahl, tlf. 22 54 74 08
E-post:

Regnskap: Kjersti Bøhren, tlf. 22 54 74 07
E-post:

Fagkonsulent: Margrete Sæter, tlf. 22 54 74 14
E-post:

Fagkonsulent: Vibeke Kjærheim, tlf. 22 54 74 20
E-post:

 

 

Folkets Hus i Oslo

Januarkursene 2001 vil foregå i Kongressenteret Folkets Hus ved Youngstorget, midt i Oslo sentrum. Senteret er lett å nå med offentlige kommunikasjonsmidler. Parkeringsmulighetene er gode (parkeringshuset "Ibsen"), og det finnes flere hoteller i nærheten. Sekretariatet kan gi nærmere informasjon om dette. Under kursene kan NTFs sekretariat kontaktes i Kongressenteret på telefon 23 06 14 35 eller på telefaks 23 06 22 02. Eventuelle beskjeder til kursdeltakerne kan også formidles på disse numrene.

 

 

Fagnevndens kurs

Påmelding
Påmelding skjer ved innsending av utfylt påmeldingsskjema, som er forhåndsfrankert. Skjemaet finnes som vedlegg til dette nummer av Tidende. Vi ber om at det utfylles nøyaktig, slik at feil i registreringen kan unngås. For alle tannlegers del vil påmeldingsskjemaet være påtrykt navn, adresse og medlemsnummer. Hvis påmeldingen gjelder samme person som påtrykt navn, er det ikke nødvendig å fylle ut navn og adresse på nytt. For å unngå feilbehandling i posten, bør det settes et kryss over navnet før innsending.

Ved påmelding av annen tannlege, tannhelsesekretær, tannpleier, tanntekniker eller annet personell må navn og adresse på kursdeltakeren fylles inn i rubrikken øverst på skjemaet. Kryss av for kategori.

Dersom en annen enn den som melder seg på som kursdeltaker skal betale kursavgiften, må påmeldingsskjemaets rubrikker for dette formålet fylles ut med betalers navn, adresse og eventuelt medlemsnummer for tannleger.

Det skal sendes ett skjema for hver person som meldes på kurs. Dersom du skal melde på flere personer, vennligst kontakt Sissel Dahl i NTFs sekretariat for å få tilsendt flere skjemaer. Du kan også kopiere selv, eller merke nøyaktig på skjemaet hvem som skal gå hvor og hvem som skal betale for hva.

Studenter kan delta på kursene i den utstrekning plassen tillater det, og betaler redusert kursavgift. Ta kontakt med sekretariatet for nærmereopplysninger.

Ved kurs med begrenset deltakerantall har medlemmer av NTF fortrinnsrett.

 

Målgruppe
For hvert kurs angis én eller flere målgrupper. Dette innebærer at det faglige innhold er tilpasset det formelle kompetansenivået for de(n) aktuelle yrkesgruppen(e). Det er full anledning til å delta på kurs rettet mot andre yrkesgrupper enn den man selv tilhører. Den enkelte må imidlertid selv vurdere sin kompetanse og dermed muligheten for å få faglig utbytte ved å delta på kurs rettet mot andre målgrupper.

 

Tannleger som ikke er medlem av NTF
Tannleger som ikke er medlem av NTF har adgang til kursene, men må betale et tillegg på kr 400,– per kurs.

 

Kursavgift – betaling
Etter at påmeldingsfristen er utløpt, sender NTFs sekretariat ut bekreftelsesbrev og faktura til alle registrerte kursdeltakere. Kursavgiften må betales senest den dato som er angitt på fakturaen. Det regnes ikke som avbestilling ikke å betale kursavgiften.

Annen betaler
Dersom en annen enn deltakeren skal betale kursavgiften, blir fakturaen sendt direkte til den som er angitt på påmeldingsskjemaet som "annen betaler". Kursdeltakeren får eget bekreftelsesbrev for kurspåmeldingen(e).

 

Påmeldingsfrist
13. november 2000

Forandring av påmelding
Hvis du ønsker å gjøre forandringer i forhold til den påmeldingen du opprinnelig sendte inn, må NTFs sekretariat kontaktes. Dersom du alt har fått tilsendt faktura, er det særlig viktig at du ikke gjør endringer på denne. Beløpet på innbetalingsblanketten må ikke endres! Ved endringer i fakturert beløp vil NTFs sekretariat sende ut tilleggsfaktura eller kreditnota på den angjeldende sum.

 

Avmelding
Alle avbestillinger skal meldes til NTFs sekretariat i god tid før kursarrangementet. Manglende betaling av tilsendt faktura regnes ikke som avmelding. Ved avmelding må det betales en administrasjonsavgift på kr 350,- per kurs. Resten av kursavgiften vil bli refundert. Ved avmelding senere enn 10 dager før, eller ved uteblivelse, må hele kursavgiften betales.

 

 

Lokalforeningenes kurs

Praksis ved påmelding til lokale kurs er noe varierende. Ved hvert enkelt kurs er oppført de opplysninger som foreligger når kurskatalogen går i trykken. Lokalt vil det gå ut mer informasjon når tiden for kurset nærmer seg.

De som ønsker å gå på kurs utenfor sin egen lokalforening, bør henvende seg i god tid før kurset til "kontaktpersonen" som er oppgitt for hvert enkelt kurs.

 

 

Avlysning

NTF forbeholder seg retten til å avlyse kurs der det ikke melder seg et tilstrekkelig antall deltakere, eller dersom uforutsette forhold utenfor NTFs kontroll (force majeure) vanskeliggjør gjennomføring.

 

 

Andre opplysninger

Reiserabatter
Det vises til NSBs og flyselskapenes ordinære rabattordninger.

 

Fradrag ved skatteligningen
Det er antatt at tannleger har krav på fradrag for utgifter til deltakelse i kurs og foredrag som arrangeres utelukkende med sikte på å gi tannlegene påkrevet orientering om emner av faglig art. Utgifter som kan trekkes fra, er kursavgiften, reiseutgifter, kost og eventuelle utgifter til opphold. Ved beregning av reiseutgifter, er det billettpris med vanlig offentlig befordringsmiddel som legges til grunn. Reise med egen bil vil bare godtas når det er forbundet med store ulemper å nytte rutegående befordring. Bilutgiftene vil i så fall regnes etter kr 1,40 per km (reise mellom hjem og "arbeidssted"). Ved møter eller kurs der det ikke er nødvendig med overnatting, beregnes bare kostgodtgjørelse. Næringsdrivende med regnskapsplikt må legitimere sine utgifter. Det er ikke lenger tilstrekkelig å vise til statens satser.

 

 

Rutiner for kurspåmelding:
Meld deg på nå – betal siden!

Påmeldingsrutinene er beskrevet på forrige side. Legg spesielt merke til følgende:

  • Påmelding skjer ved hjelp av påmeldingsskjemaet som er vedlagt kurskatalogen. Skjemaet er ferdig frankert.

  • Påmelding kan også skje via NTFs hjemmeside på Internett: (NTFs hjemmeside lanseres på landsmøtet).

  • NTFs sekretariat registrerer påmeldingene i kurssystemet, og sender ut bekreftelsesbrev og faktura for innbetaling av kursavgift etter at påmeldingsfristen er utløpt.

  • Fakturert kursavgift må betales innen angitt frist. Det vil ikke bli betraktet som en avmelding at kursavgiften ikke blir betalt.

  • Beløpet på fakturaen må ikke forandres. Ved endring i forhold til påmeldingen må sekretariatet kontaktes.

 

 

Utstillere

Det er mulig for utstillere å stille ut i foajeen på Folkets Hus. Ønsker man en utstillingsplass, skal bestillingen sendes skriftlig til NTFs sekretariat. Man kan eventuelt bestille bare for én dag, eller for hele uken. Spørsmål angående dette kan rettes til Sissel Dahl i NTFs sekretariat på tlf 22 54 74 08.

 

 

Videreutdanning

Den odontologiske videreutdanning, Universitetet i Oslo
Videreutdanningen ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo omfatter for tiden følgende organiserte studieretninger:

  • Endodonti

  • Pedodonti

  • Kariologi

  • Periodonti

  • Kjeveortopedi

  • Protetikk

  • Oral biologi

  • Radiologi

  • Oral kirurgi

De kliniske programmene har en normert studietid på tre år med unntak av oral kirurgi som er fem-årig. Innen oral biologi tilbys et to-årig Master-studium. Det er også mulig å ta et to-årig Master-studium innen kliniske fag, og dette kan eventuelt kombineres med den kliniske videreutdanningen. Enkelte programmer kan tilpasses individuelt og gjennomføres som deltidsstudier over noe lengre tid.

Programmene starter med en felles obligatorisk kjernepensumdel første høsten (september-desember). Deretter følger kandidatene et kombinert praktisk/ teoretisk opplegg ved den enkelte enhet. Master-programmene inkluderer et selvstendig forskningsprosjekt i tillegg til kursdelen. Det foreligger detaljerte beskrivelser av programmene. Disse og øvrig aktuell informasjon kan fås ved henvendelse til sekretariatet ved Det odontologiske fakultet, videreutdanningen eller direkte til studierektor Harald M. Eriksen.

Videreutdanningskandidatene må være registrert som studenter ved Universitetet i Oslo og betale semesteravgift. Programmene tilbys internasjonalt og deler av undervisningen vil om nødvendig foregå på engelsk. Utlysning av studieplasser skjer i Den norske tannlegeforeningens Tidende i mai/juni med søknadsfrist i august et år før studiestart.

Adresse: Det odontologiske fakultet,
videreutdanningen, Universitetet i Oslo,
Postboks 1142 Blindern, 0317 Oslo.

Tlf. 22 85 22 41. Faks 22 85 23 32.
E-post:

 

Den odontologiske videreutdanning, Universitetet i Bergen
Den odontologiske videreutdanning ved Universitetet i Bergen omfatter følgende studieretninger:

  • Endodonti

  • Pedodonti

  • Kariologi

  • Periodonti

  • Kjeveortopedi

  • Protetikk

  • Oral kirurgi og oral medisin

  • Samfunnsodontologi

Kurset i samfunnsodontologi er et-årig, i pedodonti to-årig, i oral kirurgi og oral medisin fem-årig. De øvrige kurs har en normert studietid på 3 år. Enkelte fag kan gjennomføres som deltidsstudium. Opptak til de enkelte linjer skjer i den utstrekning undervisningskapasiteten tillater det, som regel i høstsemesteret hvert tredje år.

Videreutdanningen består av en rekke kortere kurs i forskjellige biologiske basalfag som administreres av Forskningsutvalget, samt et omfattende spesialstudium ved det enkelte fagmiljø.

Med unntak av kjeveortopedi kan kursene for de kliniske spesialprogrammene tilpasses individuelt. Kjeveortopedisk spesialutdanning er et treårig studium med opptak hvert tredje år, neste gang høsten 2001.

Kandidater som er interessert i akademisk karriere, kan etter ett års studium søke om opptak til et Master of Philosophy (M.Phil.) program.

Tannleger som ønsker det, kan følge enkelte av de basale kurs i den utstrekning plassen tillater det. Opplysninger om kursplan for hvert semester og om mulighetene for deltakelse kan fås ved henvendelse til studieadministrasjonen.

Utlysning av studieplasser skjer i Den norske tannlegeforeningens Tidende i september året før opptak. Søknadsfrist1. desember.

Videreutdanningskandidatene må være registrert som studenter ved Universitetet i Bergen og betale semesteravgift. De er dermed kvalifisert til å søke om lån i Statens lånekasse for utdanning.

Nærmere orientering om de forskjellige studieretningene fås ved henvendelse til Studieadministrasjonen, Det odontologiske fakultet, Årstadveien 17, 5009 Bergen.

Tlf. 55 58 65 55. Faks 55 58 65 77.
E-post: