NTFs informasjonsmøte
Hovedstyremedlem Trond Grindheim:
Trygd og tannbehandling – veien videre
Den meget omtalte trygdeordningen for pasienter med periodontitt er en realitet. Mange pasienter som ventet på støtte til rehabilitering, er skuffet, og på faglig grunnlag spør tannleger om hvorfor ikke vedlikeholdsbehandling er inkludert i ordningen. Flere sentrale politikere går inn for full likestilling mellom tannbehandling og annen medisinsk behandling, mens helseministeren har sagt at han ikke ønsker en tannhelse- reform, men vil utvide trygdeytelsene «bit for bit».
NTF må mene noe om denne situasjonen og ha en «policy» med forankring i medlemsmassen. Hovedstyret har derfor nedsatt en ad hoc-gruppe som skal vurdere ulike problemstillinger omkring trygd og tannbehandling med bakgrunn i historikk, gjeldende regelverk og siste tids politiske signaler. Gruppens rapport med hovedstyrets anbefalinger skal legges frem for årets representantskap. Foredragsholderen er medlem av ad hoc-gruppen og vil presentere forslaget.
Hovedstyremedlem Gunnar Lyngstad, leder av NTFs forhandlingsutvalg:
Nytt lønnssystem – nye utfordringer for NTF
Akademikerne fikk stort sett gjennomslag for sine krav ved årets lønnsoppgjør i kommunesektoren. Lokal lønnsdannelse har vært slagordet helt siden Akademikerne ble stiftet i 1997. At lønnsforholdene må reflektere lang utdanning, kunnskap, kompetanse, ansvar og innsats, har vært gjentatt og gjentatt som et mantra. Nå er vi kommet dit i KS-området. Dette betyr både muligheter og utfordringer for NTF og de lokale tillitsvalgte som skal ut i «krigen». Foredragsholderen vil orientere om den nye situasjonen og om resultatene som er oppnådd hittil.
Offentlig ansatte som har spørsmål og kommentarer, kan møte forhandlingsutvalget og forhandlingssjefen på NTFs stand etter møtet.
Hovedstyremedlem Kari Odland:
Praksiseier og assistentannlege – mulige samarbeidsavtaler
Praksissamarbeid mellom tannleger kan foregå i tre former: ansettelse, kontorfellesskap/samarbeid eller kompaniskap. I et samarbeid der én er praksiseier og én assistent uten eierskap, kan det være motstridende interesser. Et annet aspekt er skattemyndighetenes syn på samarbeidet. Er assistenttannlegen ansatt eller selvstendig næringsdrivende?
NTF har i en årrekke hatt en standard- avtale om samarbeid mellom tannleger basert på at assistenten er selvstendig medarbeider. En ad hoc-gruppe nedsatt av hovedstyret har fått i oppdrag å drøfte ulike sider ved slike samarbeidsforhold og på bakgrunn av dette foreslå eventuelle endringer i avtalen, og eventuelt utarbeide alternative forslag. Gruppens arbeid skal blant annet diskuteres på Næringspolitisk forum som skal arrangeres i september. Foredragsholderen vil orientere om resultatet av dette arbeidet.
Informasjonssjef Reidun Stenvik og IKT-konsulent Ane Ø. Hamborg, NTFs sekretariat:
www.tannlegeforeningen.no
Det er nå to år siden NTFs nettsted ble åpnet under informasjonsmøtet. I løpet av denne tiden har det foregått en videreutvikling, og nytt stoff legges ut på nettet kontinuerlig. Men dette mediet står ikke stille. Av forskjellige grunner har NTF i løpet av sommeren skiftet publiseringsverktøy og -leverandør. Det skal også bli mulig for medlemmene blant annet å melde seg på kurs og foreta adresseendringer elektronisk, og lokalforeninger og spesialistforeninger får tilbud om å etablere nettsted i tilknytning til NTFs. Tidende er fra og med nr. 11 lagt ut på nettet i fulltekst og har fått ny design. Vi håper at endringene vil gjøre nettstedet enda mer brukervennlig, og vil presentere den nye utgaven under infomøtet.