Der tannhelsepersonell møtes

Årets storsatsing i NTF er atter en gang gjennomført – med stil. Hovedstyre, fagnevnd og sek­re­ta­riat kan puste lettet ut. Også denne gangen med karakteren bestått – med stjerne? Joda, det var problemer. Det var mange sinte deltakere som ikke kom inn på «den eneste forelesningen de egentlig hadde lyst til å gå på». Og maten på Kamerataften var ikke noe å skryte av – tvert imot. Men alt i alt gikk det da bra? Rundt 3 700 personer hadde nittitre fore­drag og forelesninger, inkludert åpningsforedragene og informasjonsmøtet, å velge mel­lom­. I tillegg til Nordental, en velorganisert og innholdsrik utstilling. Og et «11-manns» tannlegeband som det riktig svingte av på Kamerataften. For en danseglad redaktør var det en stor opplevelse, og de som ikke fikk med seg den påfølgende Osloaften, kan angre. For der var det også hyggelig.

Hva gjør man så med de tilbakemeldinger som kommer fra deltakerne? Ofte blir det de negative som dominerer. For det er lettere å ta ut sin fru­stra­sjon enn å komme og si noe hyggelig de gangene man er fornøyd. I sek­re­ta­ria­tet er man allerede i gang med evalueringen, og erfaringene fra årets ­møte vil bli vektlagt i planleggingen av neste års landsmøte. Hvordan kan man f. eks. ­løse problemet med overfylte saler? Er det et alternativ å nekte ­våre samarbeidpartnere og ansatte, tannhelsesekretærene og tannpleierne, adgang til visse forelesninger? Eller kan man definere målgruppen bed­re for de enkelte forelesninger? I utgangspunktet er dette en negativ vinkling som ikke automatisk fremmer sam­arbeid og team-ånd, selv om det er klart at enkelte fore­drag og forelesninger egner seg bed­re for tannleger enn for de øvrige gruppene. Men det er flere andre alternativer. Man kan f. eks. kutte ned på antall parallelle forelesninger og heller benytte stor sal. Men også her er det fysiske begrensninger i antall saler. En annen mulighet er å kjøre samme program ­både formiddag og ettermiddag. Forhåndspåmelding på enkelte seminarer og forelesningsrekker er også et alternativ som krever noe mer administrasjon, men som vil bli diskutert med bakgrunn i den se­ne­re tids erfaringer fra Årskursus i København.

Når det gjelder maten, så skal det selvsagt ikke forekomme at arrangørene ikke serverer det man har bestilt, men av og til skjer det altså likevel. Og nesten ni hund­re gjester er et stort selskap.

Vurdert fra Tidendes re­dak­sjo­nen var årets landsmøte preget av et meget va­riert og spennende fagprogram som gav medlemmende gode muligheter for faglig oppdatering på alle nivåer. Tilbakemeldingene fra utstillerne var også positive, så alt i alt fortjener fagnevnd, fagavdeling, sek­re­ta­riat og arrangementsbyråer ­både ros og takk. De kan trøstig fortsette planleggingen av neste års landsmøte. Det foregår også i Oslo, samme sted og samme tid.

I Tidende dekker vi landsmøtet gjennom reportasjer og referater i dette og neste nummer av tidsskriftet. I tillegg vil enkelte av temaene bli fulgt opp gjennom fagartikler på nyåret.

GudrunSangnes