Foredrag onsdag 11 .oktober
State of the Art in Adhesive & Aesthetic Dentistry
Treatment planning and conservative chemical treatments
The dramatic improvements in the overall population oral health as well as the growing economical potential of many patients have created new demands for the dental profession. Much more emphasis is given today to our smile appearance and despite some substantial differences among countries, religions or races, most of our patients look for whiter, brighter and even anterior teeth. One can use or also abuse the various existing aesthetic and restorative modalities aimed to achieve such a «perfect» goal, but we must always keep in mind the tremendous benefits of conservative aesthetic dentistry, as opposed to «straight forward» cosmetic dentistry. Treatment planning in the smile frame will then be revisited in the light of the most recent developments and knowledge in biomechanics and biomimetics.
This lecture will also focus on the indications and potential of chemical treatments (microabrasion, vital and non-vital bleaching) to correct many aesthetic deficiencies and to help creating more beautiful smiles, when used alone or in combination with other direct and indirect restorative options.
Free-hand bonding: «challenging ceramic restorations»
Composite resin restorations offer today conservative, biological and aesthetic solutions to many problems, which formerly could only be approached by expensive and more invasive ceramic restorations. However, composite systems are based on different layering concepts and as a consequence, the restoration esthetic potential is strictly linked to a perfect understanding of the shading concept and optical properties of the composite masses in relation with those of natural tissues. Based on a thorough observation of natural esthetics and the application of the so-called «natural layering», together with an appropriate selection of composite brands, the clinicians can produce beautiful, natural like direct composite restorations. The lecture will cover fundamental knowledge about colour and optical properties of natural tissues and direct restorative materials and will provide a comprehensive description of clinical procedures.
Kursgiver
Målgruppe
Tannleger
Sted
Stavanger Forum, Stavanger
Tid
Onsdag 11. oktober 2006 kl. 0900 – 1600
Kursavgift
Kr 1900 inklusiv lunsj og pausekaffe
Kursleder
Gunhild V. Strand
Påmelding
Se påmeldingsskjema på side 599.
NB! Samme skjema som ved påmelding til landsmøtet
Tekniske hjelpemidler i endodontien
Arbeidskurs i endodontisk mikroskopi
På grunn av stor interesse er kurset satt opp to dager. Man kan enten melde seg på onsdag eller torsdag.
Kurset vil ved hjelp av forelesninger og praktiske øvelser vise de kliniske situasjoner hvor man bruker mikroskop og ultralyd. Ved mikroskopet skal vi jobbe på modeller for å praktisere både konvensjonell endodonti og kirurgisk endodonti, lære å fjerne stifter og frakturerte instrumenter og reparere rotperforasjoner.
Kursplan
Teori og videodemonstrasjon av mikroskopi og ultralyd
Ergonomi
Innstilling av mikroskop
Lokalisering av MB2 kanal i overkjevemolar
Fjerning av frakturert instrument
Stiftfjerning
Reparasjon av rotperforasjoner
Rotspissamputasjoner
Kursgiver
Tannlege, spesialistutdanning i endodonti, Gilberto Debelian, Oslo
Hjelpeinstruktører
Tannlege, spesialutdanning i endodonti, Janette Galdal Hansen, Stavanger
Tannlege, spesialutdanning i endodonti, Gro C. Knudsen, Stavanger
Tannlege, spesialutdanning i endodonti, Elisabeth Samuelsen, Stavanger
Målgruppe
Tannleger
Antall deltakere
Maks 20 per kurs
Sted
Stavanger Forum, Stavanger
Tid
Onsdag 11. oktober 2006 kl. 0900 – 1600
Torsdag 12. oktober 2006 kl. 0900 – 1600
Antall timer (ekskl.1 t lunsj)
6 timer
Kursavgift
Kr 3 800 inklusiv lunsj og pausekaffe
Kursledere
Tannlege Nina Wiencke Gerner, Oslo
Tannlege Pia Titterud Sunde, Oslo
Påmelding
Se påmeldingsskjema på side 599.
NB! Samme skjema som ved påmelding til landsmøtet
Tannhelsesekretæren – slik håndterer du vanskelige personer
Lær å si hva du mener på en konstruktiv måte.
Kursplan
Velge gode ord som virker
Det ligger makt i å være hyggelig
Hvordan svare på uvennlig kritikk
Slik takler du en person som er sint
Kursgivere
Psykodramaregissør NPI og psykiatrisk sykepleier Unn Holmesland, Oslo
Psykodramaleder NPI, cand.phil., Trine Parmer, Oslo
Målgruppe
Tannhelsesekretærer
Antall deltakere
Maks 60
Sted
Stavanger Forum, Stavanger
Tid
Onsdag 11. oktober 2006 kl. 0900 – 1600
Kursavgift
Kr 1 600 inklusiv lunsj og pausekaffe
Kursleder
Berit Øra
Påmelding
Se påmeldingsskjema på side 599.
NB! Samme skjema som ved påmelding til landsmøtet
Tannfargede restaureringer
Strenge kliniske rutiner. En forutsetning for et godt resultat?
Kunnskap som ligger til grunn for omstendelige prosedyrer.
Behandler vi materialet optimalt? Og benytter vi til enhver tid det mest ideelle materialet til formålet?
Kursplan
En gjennomgang av materialtekniske spørsmål. Håndteringsproblemer. Egenskaper.
Kliniske prosedyrer og forutsetninger for et godt resultat.
Hvilke krav stiller vi til materialet, og hvordan velger vi rett materiale?
Hvordan orientere seg i jungelen av ulike materialer og leverandører?
Hva kan vi forvente av restaureringen, både estetisk og funksjonelt? Og hva med levetid?
Hva er begrensningene med disse materialene?
Postoperative problemer. Hvordan takler vi disse, og hva kan være årsaken?
Vi går gjennom kliniske rutiner. Ser på ulike kasus, og tar en titt på undersøkelser og artikler, som gir grunnlaget for våre valg. Vi gir et lite innblikk i nyere forskning. Hva er fremtiden?
Kursgivere
Målgruppe
Tannhelsesekretærer
Sted
Stavanger Forum, Stavanger
Tid
Onsdag 11. oktober 2006 kl. 1300 – 1600
Kursavgift
Kr 900 inklusiv enkel servering
Kursleder
Christian Tønnessen
Påmelding
Se påmeldingsskjema på side 599.
NB! Samme skjema som ved påmelding til landsmøtet
Mat og vinkurs
Gastronomisk Institutt AS
Gastronomisk Institutt er et nasjonalt kompetansesenter for aktørene i verdikjeden for mat og drikke. Vi arbeider innen feltene undervisning, formidling og måltidsutvikling, både for de som driver profesjonelt med mat og drikke og for alle som er interessert i mat og matkultur.
Vi gløder for det gode måltid
Gastronomisk Institutt setter fokus på god mat, sprer matglede og arbeider for å øke forståelsen for mat og drikke som viktige kulturbærere. Siden 1990 har dette fagmiljøet systematisk rekruttert de aller beste kokkene i Norge. Vi har stimulert selvfølelse blant fagfolk, og løftet fram noen av de flinkeste mat- og vinambassadørene.
Besøk oss på www.gastronomi.no
I forbindelse med landsmøtet i Stavanger arrangerer vi to eksklusive kjøkkenteater med kombinasjonen mat og vin i fokus. Vi har dessverre kun plass til 16 stykker per helaften så vær tidlig ute med påmelding.
10 retters meny med Gastronomisk Institutt
Gastronomisk Institutt AS
Gastronomisk Institutt er et nasjonalt kompetansesenter for aktørene i verdikjeden for mat og drikke. Vi arbeider innen feltene undervisning, formidling og måltidsutvikling, både for de som driver profesjonelt med mat og drikke og for alle som er interessert i mat og matkultur.
Vi gløder for det gode måltid
Gastronomisk Institutt setter fokus på god mat, sprer matglede og arbeider for å øke forståelsen for mat og drikke som viktige kulturbærere. Siden 1990 har dette fagmiljøet systematisk rekruttert de aller beste kokkene i Norge. Vi har stimulert selvfølelse blant fagfolk, og løftet fram noen av de flinkeste mat- og vinambassadørene.
Besøk oss på www.gastronomi.no
I forbindelse med landsmøtet i Stavanger arrangerer vi to eksklusive kjøkkenteater med kombinasjonen mat og vin i fokus. Vi har dessverre kun plass til 16 stykker per helaften så vær tidlig ute med påmelding.
10 retters meny med Gastronomisk Institutt
Vi avslutter ved at hovedrett og dessert siden nytes ved bordet i restauranten.Dette er en uforglemmelig opplevelse som gir deg nok kunnskap til å imponere i ditt neste lystige lag. Dere vil også få med dere et kompendium som beskriver grunnleggende vinkunnskap og enkle retningslinjer for smaking av vin.
Deltakerantall
Maks 16 per kurs
Tid
Onsdag 11. oktober kl. 1600 – 2300
Lørdag 14. oktober kl. 1600 – 2300
Sted
Gastronomisk Institutts lokaler i Universitetet i Stavanger
Pris
Prisen på arrangementet er kr 2 500 per person. Dette inkluderer rikelig med fantastisk mat og drikke, samt et enkelt kompendium om vin og mat i kombinasjon.
Påmelding
Se påmeldingsskjema på side 599. NB! Samme skjema som ved påmelding til landsmøtet.