Oppdater deg på 1 – 2 – 3
Fem av nordens fremste spesialister gir deg den siste utviklingen i fem kliniske disipliner på én dag.
Fagnemndsmedlem fra Det odontologiske fakultet i Bergen, Gunhild V. Strand beskriver det som en odyssé over hele den faglige kliniske utviklingen:
– Her får du en unik mulighet til å la vel ansette spesialister trekke frem høydepunktene fra den siste utviklingen innen sine fag. Alle har glede av å høste av andres erfaringer, og naturlig nok er det spesialistene som først får kjennskap til nye behandlingsmetoder innen sine fagfelt og prøver dem ut. Nå kan allmennpraktikerne lære av dem. Det er ingen grunn til at alle skal prøve å finne opp kruttet selv. Spesialistene skaper standard for behandling, både med hensyn til indikasjon, utførelse og forventet resultat.
– Hvilke spesialiteter er det snakk om?
– De fem som er mest relevante for allmennpraktikeren, slik vi ser det: endodonti, protetikk, periodonti, kariologi og oral kirurgi og medisin. Det er disse spesialitetene som erfaringsmessig oftest møter tannlegen i allmennpraksis.
– Hvem er det som kommer?
– Vi har valgt to svensker og tre nordmenn. Thomas Kvist og Peter Lingström, med henholdsvis endodonti og kariologi som spesialitet, kommer fra Göteborg. Mens Harald Gjengedal er en kjent og kjær protetiker fra Universitetet i Bergen. Derfra kommer også Evelyn Neppelberg, som nylig har disputert innen oral kirurgi og medisin. Og så kommer Kari-Mette Andersen, som er spesialist i periodonti, fra Tromsø. Alle er tilknyttet forskningsinstitusjoner og alle er erfarne klinikere. Noe av hensikten med symposiet er at kunnskapen skal formidles slik at allmennpraktikeren får en bedre forståelse av spesialistens arbeid, og for at samarbeidet mellom allmennpraktiker og spesialist kan bli mer effektivt og hensiktsmessig.
– Hvor lang tid får hver spesialist?
– De får én time hver, så her blir det ikke tid til mye utenomsnakk. Det blir konkrete eksempler og effektiv formidling. Alt servert på ett brett; tidsbesparende og rimelig. Her får man mye for pengene, og slipper å bruke mange dager på kurs som tar for seg ett klinisk fagfelt av gangen. Jeg kan nesten ikke forstå at noen har råd til å la være. Eller at noen tør å ikke være oppdatert og informert, særlig med tanke på hvor mye pasientene etter hvert kan og vet om ulike tilstander. Alle spesialistene blir der forresten hele dagen og hører på hverandre, og kanskje det blir tid til en spørsmålsrunde til slutt, forteller Gunhild Strand.
Symposium – Lær av spesialistene
Kursgiver
Spesialtannlege/stipendiat Harald Gjengedal, UiB.
Dr. odont., specialisttandläkare i endodonti Thomas Kvist, Odontologiska Universitetsklinikerna, Göteborg.
Odont. dr., docent Peter Lingström, Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet.
Tannlege, spesialist i periodonti Kari Mette Andersen, Tromsø.
Førsteamanuensis, spesialist oral kirurgi/oral medisin Evelyn Neppelberg, UiB.
Kursinnhold/målsetning
Fem erfarne spesialister deler sine viktigste kliniske erfaringer. Disse representerer fagområdene endodonti, kariologi, oral Kirurgi/medisin, periodonti og protetikk. Spesialistene vil formidle sentrale områder innen fagutviklingen. Kurset vil således gi en oppdatering på god klinisk praksis innen de forskjellige fagområdene. Spesialistene vil deretter presentere hvert sitt kasus med sentrale kliniske problemstillinger som har allmenn relevans. Kurset har som mål å øke samarbeidet og forståelsen mellom allmenn- og spesialistpraksis.
Kursplan
Kritiske momenter i endodontisk behandling
Introduksjon av nye teknikker, materialer og metoder som forbedrer mulighetene til å oppnå friskt periapikalt vev i tilslutning til rotfylte tenner
Kariologiske risikofaktorer
Effektiv kariesprofylakse
Nyere prinsipper for behandling av munnslimhinnelidelser
Standard «lege artis» periodontittbehandling
Funderinger omkring «løst og fast» innen protetikken
Målgruppe
Tannleger
Tid
Tirsdag 8. januar 2008, kl. 0900 – 1600
Sted
Oslo Kongressenter, Youngs g. 11, Oslo
Antall timer
(inklusive 1 time lunsjpause)
7 timer
Kursavgift
Kr 2 000 inklusiv lunsj og pausekaffe
OBS! Ved påmelding etter fristen vil kursavgiften øke med kr 400
Påmeldingsfrist
1. desember 2007