Landsmøtet i Oslo 16. – 18. oktober 2008:

Helt etter oppskriften

Mye skal på plass når det hvert år arrangeres landsmøte for tannlegene. Det er godt at det er noen som har rutine på det.

Landsmøtekonsulent Sissel Dahl jobber året rundt med å få brikkene på plass til NTFs landsmøte, som går av stabelen hver høst i oktober. I år ønsker hun velkommen til landsmøte i Oslo. Det arrangeres på Lillestrøm.

For de fleste er NTFs landsmøte noe som finner sted tre dager i oktober. Slik er det også. Men for fagavdelingen og andre i NTFs sekretariat, og særlig for landsmøtekonsulent Sissel Dahl, er det landsmøte året rundt. Det ene landsmøtet er ikke ferdig, før planleggingen av det neste er godt i gang.

– Nå står det 1. april på kalenderen. Hvor langt er dere kommet i planleggingen av årets landsmøte?

– Vi er kommet langt. Det har vært sonderinger og forhandlinger og avtaler er inngått. Programmet har ligget på plass lenge allerede, men det skjer noe hele tiden, av både små og store forandringer. Det er alltid justeringer helt frem til landsmøtet starter.

– Er det noe som blir annerledes ved årets landsmøte enn det har vært før?

– Ingen landsmøter er helt like. Men jeg er likevel sikker på at tannlegene kommer til å oppleve at de får det de er vant til å få: Et godt og variert fagprogram, en stor og fin dentalutstilling og tilbud om å møte kolleger til sosialt samvær.

– På onsdag blir det som vanlig forkurs, både for tannleger og sekretærer, i Oslo sentrum. I år blir det kirurgi for begge grupper. Fagprogrammet på selve landsmøtet favner ellers over mange temaer, som blant annet cancer, omsorgssvikt, trygd og selvsagt mye odontologi. Det blir også noe om humor. Og så skal vi ha med et kurs om problematikk rundt piercing.

Årskandidatene og studentene går for øvrig gratis på landsmøtet. Det eneste disse må betale for er eventuell mat og sosiale arrangementer. Mens årskandidatene melder seg på landsmøtet som alle andre deltakere, på forhånd, kan studentene bare møte opp på Lillestrøm og få adgangskort på stedet. Men skal de på kamerataften for eksempel, er det nødvendig med forhåndspåmelding.

God gammeldags kamerataften og Which Witch

– En av de tingene vi har lagt vekt på under planleggingen av årets landsmøte, er å få til en god gammeldags kamerataften på torsdag. Vi vet at dette er noe mange har savnet. Og vi garanterer også at alle som vil, får sitte sammen med kullet sitt. Når det gjelder påmeldingen til kamerataften, vil jeg gjerne si fra om et par ting her og nå: Det letter arbeidet for oss hvis tannlegene oppgir hvilket kull de tilhører idet de melder seg på. Da slipper nemlig vi å gå i medlemsregisteret og finne det ut. De som glemmer å oppgi eksamensår, eller av andre årsaker ikke oppgir det, vil likevel bli plassert sammen med kullkameratene sine – med mindre de eksplisitt kommer med andre ønsker. Det er noen som heller vil sitte sammen med dem de jobber med til daglig, og det er naturligvis fullt mulig. Men da må vi få beskjed. I slike tilfeller oppgir man navnet på klinikken, eller man kan oppgi for eksempel sekretæren som ledsager.

– Hva gjør dere med tannleger som er utdannet utenfor Norge?

– Tidligere mottatte ønsker fra tannleger som er utdannet utenlands tyder på at de som er utdannet samme sted i utlandet føler et fellesskap, og gjerne sitter sammen på kamerataften, uavhengig av eksamensår. Vi vil derfor plassere tannleger som er utdannet utenlands sammen med dem som er utdannet samme sted, med mindre de uttrykker ønske om noe annet. Likeledes vil vi samle dem som har fått norsk autorisasjon gjennom kvalifiseringsprogrammet.

– Hvor skal tannlegene henvende seg med sine ønsker om bordplassering?

– Det er mulig å oppgi slike ønsker både på påmeldingsskjemaet som kommer i landsmøteprogrammet i Tidende nr. 9, og på Internett. Vi vil helst ha så mange som mulig av påmeldingene elektronisk, og håper de aller fleste bruker nettet når de melder seg på i år. Hvis noen har spørsmål til påmeldingen, eller spesielle ønsker om bordplassering, kan de rettes til Pia Jordan hos kongress- og messearrangøren NPG, med e-postadresse NTF@npgmesse.no.

– Og så blir det fest?

– Ja. Vi håper og tror det blir stor deltakelse i år, og har derfor reservert mye plass på Hotel Royal Christiania. Det blir altså kullbord, treretters middag og dans. Det er ikke hvem som helst som spiller opp heller. Alle som kjenner Beat for Beat fra gullrekka på NRKs fredagskveld, vil kjenne igjen pianisten Trond Nagell Dahl. Han har med seg et band med noen av Norges ledende musikere. Her skal det bli dans for alle som vil. Men jeg må ta forbehold om tilstrekkelig deltakelse. Det blir ikke kamerataften av godt gammeldags merke hvis tannlegene ikke melder seg på.

– Og det blir ikke bankett eller ball i år?

– Nei. Ved landsmøtene i Oslo er det ikke mange nok som vil pynte seg og gå på ball. Så vi lar det være i år. Det er kanskje fordi Oslo har så mange andre tilbud, at landsmøtedeltakerne heller finner på noe annet. Vi vet ikke. Det vi imidlertid tilbyr på fredagskvelden er billetter til Det Norske Teatrets oppsetning av Which Witch. Velger man det, får man billettene til redusert pris. Hvis flere vil gå sammen i teateret, anbefaler jeg at én av deltakerne står for bestillingen av alle billettene på sin landsmøtepåmelding. Slik er man garantert å få sitte sammen. Hvis alle bestiller hver for seg, lar ikke det seg gjøre.

Kort togtur fra Oslo til Lillestrøm

Vi sier at landmøtet er i Oslo. Men det er på Lillestrøm det skjer. Det er der Norges Varemesse ligger. Men de fleste vil nok velge å bo i Oslo. Det er der det er holdt av flest hotellrom. I tillegg til noen på Lillestrøm og noen på Gardermoen.

Fra Oslo kommer man seg til Lillestrøm med tog. Det tar bare ti minutter, hvis man velger riktig tog. Tar du tog det står Lillestrøm på får du et lokaltog, og det tar lenger tid. Velg derfor et fjerntog til for eksempel Dal eller Eidsvoll. Det kjører i samme tunnel som flytoget og er på Lillestrøm i løpet av kort tid. For å unngå billettkø kan du kjøpe kupongkort hos Narvesen. Det er også mulig å kjøpe enkeltbilletter, både på stasjonen og på toget.

– Det burde ikke være noe problem å komme seg til og fra mellom Oslo og Lillestrøm, sier Sissel Dahl. Hun vet hva hun snakker om, for hun reiser den veien hver dag. Med lokaltog. Nå ønsker hun alle landets tannleger velkommen, både til Oslo og Lillestrøm – og til NTFs landsmøte.

Tekst og foto:
Ellen BeateDyvi