Penger og etikk engasjerer
En ny utgave av Tidende foreligger. Sommerlig og frisk på forsiden. Variert og fin på innsiden – om jeg skal si det selv. Jeg gjør det, jeg. Siden jeg er i litt godt humør for tiden.
Det skyldes at Tidende akkurat har hatt tilsyn. Det er det vi kaller det når redaksjonskomiteen kommer og lar seg orientere om hva vi driver med i redaksjonen, og hvordan det ligger an med alt fra stofftilgang til økonomi. Det står veldig bra til på alle kanter nemlig, og komiteen sa seg godt fornøyd.
Da er det bare for oss å stå på videre, på samme måte, og håpe at våre arbeidstimer og innsats fortsatt skal føre til gode resultater. Både i form av fine tall på økonomisiden, og i form av utgivelser vi kan si oss fornøyd med, og som vi får lyst til å sende ut til leserne.
Vi får det så absolutt til, også når det gjelder fagstoff. Tilgangen er blitt en god del bedre. Vi har litt på lager nå, og vet at vi skal klare oss gjennom høsten. Dessuten er det ingen grunn til å tro at det skal stoppe opp med det første. Vi tror at vi skal få en fin vår også, neste år. Tidligere har det ikke alltid sett like lyst ut på dette området som det gjør nå, og redaksjonskomiteen uttrykte en særlig tilfredshet med at denne situasjonen er endret til det bedre.
Dette har så visst ikke kommet av seg selv. Den gode utviklingen i stofftilgangen skyldes ikke minst innsatsen til to hardtarbeidende vitenskapelige redaktører. Samtidig er vi selvfølgelig helt avhengige av alle dere som gjør jobben med å formidle kunnskapen dere sitter på; jeg tenker på forfatterne av vitenskapelige artikler, kasuistikker, doktorgradpresentasjoner og andre odontologisk faglige meddelelser.
Som drahjelp i arbeidet med å skaffe godt og relevant odontologisk fagstoff får vi også gode innspill fra Tidendes fagråd, der både NIOM og alle de tre lærestedene i odontologi er representert.
Og når vi snakker om lærestedene; på aktueltsiden i dette Tidende ser vi at rektor har måttet se nærmere på situasjonen ved Institutt for klinisk odontologi i Bergen, der en nokså lenge nå har slitt med å få endene til å møtes. Det ble ikke helt som det skulle etter sammenslåingen med medisin. Og ennå vet man ikke hvor klinikken kommer til å bli plassert og hvordan den delen av virksomheten skal organiseres. Vi vil tro at det kommer til å ordne seg, nå når det nå blir tatt hånd om fra høyeste hold.
Saken vil uansett avstedkomme reaksjoner. Vi får se hvordan de vil se ut, og om de vil gjenspeile seg i kommentarene vi mottar på stoffet vårt på Tidendes nettsted www.tannlegetidende.no
Der er det ellers to ting som særlig engasjerer for tiden. Det er for det første dette med Norsk Helsenett. Overvekten av tannlegene som ytrer seg om dette synes å være av den oppfatning at kostnaden forbundet med oppstarten er for høy. Er den det? Enten du er enig eller uenig i dette, er du hjertelig velkommen til å si hva du mener.
Og så er det etikk. Vi er glade for å konstatere at det som publiseres under den nye vignetten Snakk om etikk, som forekommer for tredje gang i denne utgaven av Tidende, både leses og åpenbart engasjerer.
Sist var det snakk om prisen på tannteknikk, synliggjøring av og spesifisering av denne overfor pasienten, og spørsmålet om hvorvidt en gunstig pris skal komme pasienten eller tannlegen til gode. Her ser vi at det er litt ulike meninger. Jeg tør si at de spenner fra den ene ytterlighet til den andre. Du har kanskje en mening om dette du også? Det er bare å si det som det er. Du er velkommen til å si det du mener på Tidendes nettsted.