Cochrane får plass i Verdens helseforsamling

Cochrane-samarbeidet har fått fast sete i Verdens helseforsamling, melder Kunnskapssenteret. Det ble bestemt av Verdens helseorganisasjon (WHO) på et styremøte 24. januar. Dermed er det etablert et formalisert partnerskap mellom de to organisasjonene

- Cochrane-samarbeidet har jobbet med WHO på forskjellige måter i mange år, og jeg er henrykt over at dette nå har vokst til et offisielt partnerskap, sier professor Jeremy Grimshaw, nestleder av The Cochrane Collaboration styringsgruppe.

- WHO og ulike grupper innenfor Cochrane-samarbeidet har utført vellykkede evidensbaserte helseprosjekter tidligere og jeg er sikker på at dette vil fortsette når vi nå styrker dette samarbeidet, sier han videre.

Direktør ved den norske delen av det nordiske Cochrane-senteret, seniorforsker Claire Glenton ved Kunnskapssenteret, er også veldig glad for dette partnerskapet:

- Dette er en anerkjennelse av det arbeidet Cochrane-samarbeidet gjør verden over, og også en anerkjennelse av at beslutninger om helsetiltak verden over bør være basert på dokumentert kunnskap.

Les mer: http://www.cochrane.org/features/cochrane-collaboration-awarded-seat-world-health-assembly