Kursholder oppdager youtube.com

og deler sine erfaringer med fullsatt sal.

Vi ser det ofte på TV: programlederes behov for selveksponering. Form overtar for innhold. Budskapet spisses (les: druknes) i audiovisuelle effekter.

Forkursene før landsmøtene har blitt en fin mulighet for faglig påfyll. Alle har vi vel gode minner fra Lillestrøm hvor vi ikke bare fikk flotte foredrag men også eklatante bevis på hvor vanskelig odontologi kan være.

Forventningen til årets forkurs var derfor høy og vi valgte å møte mannsterke også denne gangen. For å få mest mulig valuta for pengene delte vi oss slik at vi skulle få med oss begge kursene; det for tannleger og det for sekretærer. Tannpleiere og sekretærer deltok på kurset for sekretærer, mens jeg og en av mine tannpleiere deltok på kurset for tannleger. Det skulle bli en spesiell opplevelse.

Kursholder hadde nemlig også oppdaget at det er blitt moderne med stadige intermezzi med gøyale anekdoter. Vi fikk se titalls klipp fra youtube.com samt dveling ved ting uten relasjon til dagens fagtema (evakueringen pga. Vesuvs erupsjon, befolkningsvekst i Kina og India, boligmangel, tatovering et cetera).

Litt av dette kan nok være nyttige grep rent pedagogisk: Intensjonen er vel å vekke oss fra dvale for igjen å kunne gyve løs på neste fagtema. Men når den ene youtube.com-filmen avløste den andre ble dette ikke bare søvndyssende men også irriterende.

Søvndyssende fordi det blir kjedelig, irriterende fordi det koster mye penger. Det koster svært mye å delta på kurs med hele staben, spesielt for oss som må reise langt, og da ønsker jeg meg kaloririk faglig føde.

Mat meg!

Jeg ønsker ikke å være negativ, men jeg synes det er betimelig å si fra når man opplever at det sløses med dyrebare kurstimer. Alle drar på kurs for å lære. Mest mulig. Det er det det betales for og det som forventes levert. Og de samme forventninger har jo også NTF all den tid man krediteres et visst antall kurstimer i TSEs system. Mon noen i fagnemnda har revurdert antall tellende kurstimer til neste foredrag skal holdes?

I rettferdighetens navn skal det sies at de tannpleierne og sekretærene som var på kurset for sekretærer var svært fornøyd og flere tips og «oppdagelser» er allerede tatt i bruk på klinikken.

Jeg er oppmerksom på at jeg muligens ikke taler på vegne av alle i den fullsatte salen. For, det var mange som tydelig satte pris på youtube-filmene og de gøyale innslagene.

Men praten i pausen ga meg andre tilbakemeldinger og støtte og dermed motivasjon til denne ytringen.

MortenH.Stokke