Vår med innhold
Blomstrende magnolia på bar kvist er et sikkert vårtegn for meg. Denne morgenen, fortsatt i første halvdel av april, mens jeg gikk tur med hunden, så jeg den for første gang i år, og jeg bestemte meg for at det var den som skulle pryde Tidendes forside denne gangen. Vi må få lov til å prise våren. Og bladets forside er stedet vi gjør det på.
Noen synes at Tidendes forsider er veldig fine, at det er godt at vi viser bare bildet, rent og uforstyrret, mens andre mener vi burde ha tekst på forsiden, som sier noe om hva bladet inneholder. Foreløpig holder vi på forsider med det vi synes er gode bilder, uten tekst.
Samtidig er det selvsagt innholdet som teller.
Tidendes innhold er blant annet og i første rekke fagstoff, med fagfellevurderte vitenskapelige artikler på førsteplass. Det er likevel ikke så ofte dette stoffet omtales på lederplass. Denne gangen vil jeg imidlertid gjøre oppmerksom på artikkelen om flussyre (HF), som jeg forstår kan inneholde nytt stoff om et potensielt farlig stoff, selv for garvede universitetsfolk med god oversikt over fagfeltet. Les og lær. Tidendes fagstoff lages for å komme norske tannleger, og i siste instans, de aller viktigste, nemlig deres pasienter til nytte. Dette er vår hovedoppgave og det er derfor vi legger så stor vekt på fagstoffet i Tidende.
Mange har i noe tid lurt på hva den nye spesialiteten Klinisk odontologi innebærer. Det gir vi svar på i reportasjen fra Tromsø, som også presenterer kompetansesenteret i nord.
Les også intervjuet med NIOMs nye direktør som presenterer ny strategi for virksomheten til det nordiske instituttet som er blitt norsk, men som fortsatt er like nordisk, og reportasjen om NTFs første symposium, som nok ikke blir det siste.
Alt det faste er også på plass: Praksisdrift og Spør advokaten, for ikke å glemme Snakk om etikk. Og selvsagt Kommentar og debatt, der leserne ytrer seg fritt om det de er opptatt av.
Apropos debatt. Jeg er spent på reaksjonene fra Tidendes lesere når det synker inn at så vidt over halvparten av norske tannleger nå ønsker full trygdedekning av tannlegens tjenester, slik det er blitt kjent gjennom offentliggjøringen av omdømmeundersøkelsen til Tannlegeforeningen. Undersøkelsen presenteres og omtales når presidenten tar ordet i denne utgaven av Tidende. Blant opinionslederne, det vil si politikere, ledere og personer som i stor grad jobber med tannleger og Tannlegeforeningen, mener 75 prosent at tannhelsetjenester bør finansieres på lik linje med andre helsetjenester, og 51 prosent av tannlegene, det vil si de av Tannlegeforeningens medlemmer som svarte, mener altså det samme nå. Det er, som presidenten sier, oppsiktsvekkende. Og synspunktet er i strid med Tannlegeforeningens politikk, som fortsatt lyder: Mer til dem som trenger det mest. Om dette og andre politiske spørsmål ønsker Tannlegeforeningen debatten velkommen i tiden fremover. Bruk anledningen, i Tidende - på papir og nett.
Jeg begynte med våren og avslutter med våren. Først og fremst: Nyt den. Og jeg tror dette kan bli en innholdsrik vår.