Tilbakeblikk
1913
Økonomi
Det har mange gange forarget mig at man skal være nødt til at kaste bort al den elegante emballage, man nu mottar de fleste av sine bruksartikler i. Emballagen har da sin værdi og kan godt brukes op igjen, mener jeg. Bruker man synthetic cement, amalgam i flasker, kautschuk og kofferdam i blikæsker osv., skal man da ikke samle ret længe før man har emballage for nogen kroners værdi. Jeg tænker mig ordningen saadan:
Depoterne, som alligevel sender reisende rundt til alle byer, kunde én gang om aaret samle op den emballage, som hadde nogen verdi; naar saa depoterne hadde samlet tilstrækkelig, kunde de sortere og sende dem til de respektive fabrikker. Dette maatte kunne lønne sig, og det vilde ikke bli smaa beløp som i aarenes løp vilde komme tandlægestanden til gode.» Fra leserbrev av Carl Fonahn, Haugesund.
Juli-august 1913, 6te hefte
1963
Odontologisk Institutt i Bergen innviet
En av de riktig store begivenheter innen norsk odontologi, innvielsen av Odontologisk Institutt ved Universitetet i Bergen, ble feiret med megen festivitas på Årstadvollen 25. april 1963.
Fra de første tanker om en egen læreanstalt i Bergen var blitt tatt opp innenfor lokalforeningen - og til disse var blitt til en realitet, gikk det 18 år - og like mange millioner kroner. Av disse er 5,5 mill. gått med til inventar, mens selve bygget har kostet 12,5 mill. Arkitektene Gunnar Fougner og Finn Myklebust har skapt et meget vakkert og renlinjet bygg. Men samtidig er byggverket blitt en rasjonell og trivelig arbeidsplass!
Juni 1963, hefte 6
2003
Mye penger og ingen tvang
Ja til lønn, ja til tannpleiere, tja til turnus og nei til etableringskontroll, sa deltakerne på Forum for tillitsvalgte, som er en årlig og vårlig arena for høyttenking for de folkevalgte i NTF. Slik også i år med samlingssted på Legeforeningens Soria Moria på Voksenkollen i Oslo, 4. og 5. april. Denne gangen skulle det først og fremst tenkes høyt om det stadig aktuelle og stadig uløste problemet med fordeling av tannleger og fordeling av oppgaver i tannhelsetjenesten, og aller mest det første. Og dette med utgangspunkt i en arbeidsgruppe som i begynnelsen av juni i år skal enes om tiltak for å få en bedre geografisk fordeling av tannleger, og en mer effektiv bruk av både tannleger og tannpleiere. Med i de innledende runder før debatten var også erfaringer og tanker fra Sverige, presentert av Socialstyrelsens medicinalråd, Agneta Ekman.
Mai 2003, nr. 7