Tykk og troverdig

F15-04-077.eps

Foto: YAY Micro

Undersøkelser har vist at overvektige personer risikerer å bli bedømt negativt og å bli sett på med mindre respekt, ganske enkelt på grunn av overvekten. Studier har også vist at den samme tendensen kan gå ut over leger og annet helsepersonell. Men tilsynelatende ikke tannleger, viser en ny britisk undersøkelse, gjengitt av det danske Tandlægebladet.

To normalvektige tannleger, en mannlig og en kvinnelig, opptrådte på foto i undersøkelsen, dels i normaltilstand og dels i fotoredigert tilstand som svært overvektige. 300 personer ble bedt om å bedømme modellenes kompetanse, profesjonalitet og seriøsitet - og de ble også bedt om å angi om de for eksempel ville respektere tannlegenes råd om kost og røyking. Undersøkelsen viste ingen signifikant forskjell på tilliten til de tykke og de normalvektige tannlegene.

Asimakopoulou K, Ignatius J, While A et al. The effect of dentists' body-weight size on student social judgments of dental skill and patients' behavioural intentions; a vignette study. J Dent 2014.