Første forskerlinjestudent i odontologi har gjennomført

F15-06-072.eps


Forskerlinjen er et tilbud til odontologistudenter som ønsker å lære om forskningsvirksomhet. Den første forskerlinjestudenten i odontologi i Norge har nå gjennomført programmet ved Det medisinsk-odontologiske fakultet i Bergen.

Medisinerstudentene i Bergen har hatt et tilbud om forskerlinje i over 10 år. I de siste fire årene er det reservert to plasser for odontologi per år. I dag er det totalt seks odontologistudenter på forskerlinjen i Bergen. Studentene får stipend for å ta permisjon ett år fra studiet for å drive forskning på fulltid og de får noe støtte videre. I denne tiden skal de, sammen med veilederne, gjøre et forskningsprosjekt som skal munne ut i en internasjonal artikkel. Dessuten skal de gjennomføre en opplæringsdel som tilsvarer kursene i doktorgradsprogrammet.

Long G. Nguyen (bildet) er den første studenten som har gjennomført forskerlinjen i odontologi. Han har undersøkt egenskaper ved protesematerialer i polyamid (nylon) og har sendt inn sin første artikkel for publisering nå i vår. Laboratoriearbeidet har delvis vært gjort på NIOM.

Gjennomført forskerlinje i odontologi gir gode forutsetninger for å drive med forskning etter endt studium, både som kliniker tilknyttet et forskningsnettverk, men også økte muligheter for doktorgradsstipend eller opptak på spesialistutdanning.

Leder for forskerlinjen i odontologi i Bergen, Marit Øilo, er begeistret for ordningen.

- Studentene har stor kapasitet til å tilegne seg ny kunnskap i denne perioden, sier hun. Flere har klinisk relevante prosjekter som kanskje kan virke vanskelige når de begynner på forskerlinjen i andre studieår, men de tilegner seg fort den nødvendige kompetansen. Dette gir dem et fortrinn videre i studiet blant annet ved å få innblikk i forskningsprosesser. I tillegg lærer de mye av hverandre og av å delta på fellesseminarer med forskerlinjestudentene i medisin.

- Våre studenter har hevdet seg godt sammen med forskerlinjestudenter i medisin og vunnet priser for sine presentasjoner, forteller Marit Øilo.

Mer informasjon på:

http://www.uib.no/mofa/65047/forskerlinjen-ved-det-medisinsk-odontologiske-fakultet