Tilbakeblikk

1916

Anæstesi

Til anæstesering av pulpa kan brukes cocain blandet med glycerin til en plastisk masse. En eller to draaper adrenalin vil forebygge blødning. Glycerin er et udmerket opløsningsmiddel for cocain, og paa grund av dets store affinitet til vand absoberes det let av pulpavævet. - Deutsche Zahnärtzliches Zeitung.

August 1916, 7de hefte

1966

NTF og offentlige tannleger

Hvis jeg fikk i oppdrag å referere årsmøtet i KTE ved landsmøtet i Bergen, ville jeg si det enkelt: grovkomisk situasjon. Dette er ikke noen anklage mot noen av de tilstedeværende, men alene forundring over tidspunktet årsmøtet til KTE og STE var henlagt til, kl. 1630. Kl. 1900 var det så fest i Håkonshallen.

Avd. sjef Knut Farner var innenfor disse tidsangivelser invitert til å holde foredrag om «Aktuelle problemer i lønnsarbeidet». Det er ikke riktig overfor en foredragsholder på grunn av en forestående fest, å gi ham den følelsen at han må fatte seg i korthet. Av samme grunn er det like uriktig overfor medlemmene av KTE og STE å henlegge årsmøtet til et slikt tidspunkt. Mange hadde mye de ville bringe klarhet i, som det overhodet ikke ble tid til å drøfte. Hva enn sekretariatet gjør neste gang, må det bli bedre enn i 1966.

Magnus Kulild, Kleppestø

November 1966, hefte 9

2006

OrtoPol@r er i havn - hva med gjenbruksverdien?

Alle» var der da prosjektet OrtoPol@r fikk sin formelle avslutning under et arrangement ved Det odontologiske fakultet, UiO, den 22. september. Men hovedpersonene var Kristin Sandvik og Sigurd Hadler-Olsen som har fått sin spesialistutdanning i Tromsø, i samarbeid med Avdeling for kjeveortopedi i Oslo. De praktiserer nå i «ishavsbyen» og går løs på ventelistene der. Prosjektet er kommet i havn etter fire år med en samlet kostnad på 10 millioner, 3 millioner under det budsjetterte. Dette beløpet inkluderer investeringer, prosjektplanlegging, oppfølging og evaluering, samt lønn til de to kandidatene i tre år.

August 2006, nr. 13