Forord

Artikkelserie om odontologiske materialer

Det danske Tandlægebladet har tatt initiativ til en serie med artikler om dentale materialer. Artikkelserien er tilrettelagt i samarbeid med NIOM, som et av de førende forskningsinstitutter innen dette området i Norden, som i år markerer 45-årsjubileum. Tandlægebladets redaktør, Nils-Erik Fiehn, sammen med direktør for NIOM, Jon E. Dahl har planlagt artikkelserien, og Tidendes vitenskapelige redaktør, Nils Roar Gjerdet, har også deltatt i denne prosessen.

Det er til sammen ti artikler i serien, som Tidende har fått anledning til å sekundærpublisere. De som finnes i dette nummeret av Tidende er publisert i Tandlægebladet nr. 11 i 2016. De resterende fem artiklene vil først komme i Tandlægebladet og deretter i Tidende i løpet av våren 2017. Artiklene publiseres på dansk.

Materialer for tannhelsevirksomhet øker i både antall og kompleksitet, og det er stort behov for produsentuavhengig, forskningsbasert informasjon og evidens. Vi håper at artiklene vil bidra til nyttig informasjon for Tidendes lesere. Tidende takker Tandlægebladet for det betydelige arbeidet som er lagt ned.