Hva skal Tannfeen med alle tennene, sånn egentlig?
Julenissen, påskeharen, storken med de nyfødte barna og tannfeen. Er du småbarnsforelder vil du nesten garantert ta noen runder med barna, som omfavner disse skapningene.
Julenissen ser vi jo overalt, på kjøpesentre, på julebord eller etter middagen på selveste juleaften (gjerne etter at pappa har gått ut for å måke snø). Så han vet vi finnes. Tannfeen derimot, ja henne er det litt mer mystikk rundt. Ingen kan vel egentlig erindre at de har sett henne? Allikevel er det så mange spor av hennes eksistens..
Familien til forfatter Siri ville gjøre noe med dette og gikk tannfeen nærmere i sømmene. Det begynte rundt kjøkkenbordet med tegneblokk og tusj da Laurits var seks år, og i tannfellende alder. Laurits fortalte, mamma både noterte og illustrerte, og slik ble tannfeuniverset til.
Når denne boken aldri hadde blitt en realitet uten barnas livlige fantasi, er det bare rett og rimelig at også jevnaldrende, tannfellende barn skal få være med å vurdere den. I dette tilfellet anmelders åtteårige datter.
Som hun entusiastisk oppsummerer: «Jeg lærte masse spennende nytt om tannfeen, som jeg aldri hadde hørt før. Størrelsen og hårfargen hennes, avtalen med pengesjefen, merakkelmaskinen, Tannland, de 72 rare hjelperne, tannslottet og selvsagt den gule tannplaneten. Veldig interessant!»
Alltid greit med innspill fra bokens faktiske målgruppe. At undertegnede allerede har begynt oppbevaringen av melketennene i eget tannskrin, vil jo stride imot tannfeens opprinnelse, men den «kampen» får jeg ta senere
Eirik Andreassen med hjelp av Sofia (8)