Tilbakeblikk

1924

Avskjed

«Professor E.G. Christiansen er fra 1. september d. a. efter ansøkning meddelt avskjed som professor ved Statens Tandlægeinstitut og bestyrer av proteseavdelingen.

Der blev et øieblik stans i rækkene! Den staute, kraftige næven som slog i bordet! Den uforfærdede seiler som altid styrte like paa, helst naar stormen stod haardest mellem baaer og skjær. Avsked? Det var merkelig, og det var tidlig ....

Det har staat sterk strid om Christiansens navn, og dette er han delvis selv skyld i. Han har ikke den smidige, beregnende evne, naar han vilde fremme sin sak. Urædde hug utdelte han omsvøpsfrit og gjerne. Og han fik dem og! Den mere behanskede blev ofte hans uven. Han kunde ofte høres hensynsløs, men var mottakelig for ærlige standpunkter fra motparten, og «hjartat det var gott».»

Personaliaspalten, Tidende nr. 8, oktober 1924

1974

«Antikk-telefon i original – 24 karat gull

kun kr. 750,-

Er dette noe deres frue, og de selv kanskje også, har vært inne på tanken av?

2 forskjellige tallskiver benyttes: Tallskiver for Oslo-området, samt for hele landet for øvrig.

Leveres komplett med norsk kontaktplugg for tilkobling til tele-nettet, for daglig bruk hvis ønskelig!

Dette er siste nytt fra Amerika, nu også på kontinentet. Kjempesuksess i Sverige.»

Annonse i Tidende nr. 10, oktober, 1974

2014

«Hedres for tverrfaglig forskning

Tannlege og forsker, professor Tiril Willumsen er tildelt Akademikerprisen for 2014. Prisen får hun blant annet for forskning på tannlegeskrekk i forbindelse med tortur og overgrep.

Professor Tiril Willumsen mottok Akademikerprisen for 2014 for god tverrfaglig forskning på sammenhengen mellom tannlegeskrekk og overgrep.

Hun er en dyktig forsker med en tverrfaglig tilnærming til forskning på tannhelse og en svært verdig vinner av Akademikerprisen, sier juryleder Curt A. Lier i pressemeldingen fra Akademikerne.»

Tidende nr. 10, oktober 2014