Tilbakeblikk

1924

«Fra lokalforeningene

Nordenfjeldske Norges Tandlæge­forening avholdt lørdag 10. mai sit 31. aarsmøte med generalforsamling under ledelse av formanden tandlæge Roll.

Ca. 40 kolleger var fremmøtt, og blant dem hadde man ogsaa den glæde at se presidenten i N.T.F., hr. tandlæge Kullmann, samt sekretæren, hr. tandlæge Bjerke, foruten møtets foredragsholdere, prof. Imm. Ottesen og hr. tandlæge Jevanord.

Først holdt prof. Ottesen et meget interessant foredrag ledsaget av lysbilleder om «Re- og transplantationer». Saa holdt tandlæge Jevanord foredrag om «Støpeteknikkens anvendelse i krone- og broprotesen».

Hans metoder, hvis resultater man saa paa de smukke modeller, vakte megen interesse.

Generalforsamlingen fandt sted efter en hyggelig lunch i Harmonien.»

Fra Tidende nr. 6, juli, 1924.

1974

«Tidendes økonomi

Et nytt budsjett skal nå vedtas, og det ansees klart at N.T.F. ikke vil makte å kunne holde følge med den generelle prisøkning som vil ramme Tidende, dette til tross for en foreslått 50 % økning av N.T.F.’s tilskudd til Tidende. Ytterligere reduksjoner på utgiftssiden vil bestå i bruk av en dårligere papirkvalitet fra januar 1975. Dette vil ramme illustrasjonene i tidsskriftet, men vil ikke ha negativ innvirkning på tekstens trykningstekniske kvalitet. Antallet sider vil også måtte reduseres i forhold til 1973. Dette vil i det vesentligste gå ut over det faglige stoff og dette er beklagelig for «ventetiden» for trykning av slike artikler nærmer seg nå ett år. …

Annonseprisene vil bli øket, men priser vi oss ut av markedet vil problemene bli virkelig store, for annonseinntektene utgjør godt over det dobbelte av tilskuddet fra N.T.F. på regnskapet for 1973/74.»

Fra Tidende nr. 8, september, 1974

2014

«Spesialistutdanning i klinisk odontologi: Det første kullet uteksaminert i Tromsø

Tankene om en samlespesialitet i klinisk odontologi har eksistert lenge. En slik spesialitet kalt «Odontologisk rehabilitering» ble konkret foreslått med støtte fra Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) i en offentlig utredning om odontologiske spesialiteter i 1999. Forslaget fikk imidlertid liten tilslutning fra de odontologiske fagmiljøene og ble ikke realisert. I 2007 tok HOD på nytt opp tanken om å etablere en spesialitet i klinisk odontologi der endo­donti, periodonti og protetikk/bittfysiologi skulle være hovedfagområdene….

Det første kullet på fire kandidater fullførte utdanningen i januar i år. …

Så gjenstår det å se om denne spesialistutdanningen vil få godkjent spesialiststatus på linje med de andre odontologiske spesialitetene. Dette vil bli avgjort etter at Helse- og omsorgs­departe­mentet/Helsedirektoratet har evaluert utdanningen, planlagt i overgangen 2014/2015.»

Fra Tidende nr. 7, august, 2014