Tilbakeblikk

1924

Sang for damene

«Tandlæge T. Moestues vakre tale for damene blev efterfulgt av følgende vers:

(Melodi: Rhinvinets lof)

Vær da hilset festens terner

alle baade store, smaa.

I jo straaler rent som stjerner

som safirer i det blaa.

Hvad er livet uten kvinder?

Alt blir kun en øde ørk,

:/: tomt og trist da tiden svinder

verden den blir gold og mørk. :/:

Utdrag fra «N.T.F.s fest for de utenlandske deltagere i Det skandinaviske tandlægemøte, 11. juli 1924»

Tidende nr. 7, september, 1924

1974

«NIOM

I dette nummer av Tidende finnes en artikkel om NIOM som alle bør lese. Som de fleste vet, står NIOM for Nordisk Institutt for odontologisk materialprøvning, og om en tid må vi regne med at instituttets arbeide vil få stor betydning for alle odontologiske klinikere.

Det er tidligere her i tidsskriftet gitt uttrykk for norsk glede over at instituttet ble lagt til Oslo. Oppstartingen av virksomheten har imidlertid budt på mange problemer, antagelig langt flere enn dem man regnet med. Særlig er det spørsmålene om lokaler og lønninger…»

Tidende nr. 8, september, 1974

2014

Mange tannlegesaker i NPE

«Det er fem år siden Norsk pasientskadeerstatning (NPE) fikk ansvaret for å behandle erstatningssaker for privat helsetjeneste, inkludert tannhelse­tjenesten. Nå foreligger statistikk fra NPE for privat helsetjeneste for årene 2009 – 2013. Odontologi utgjør nesten halvparten av alle sakene.

Bakgrunnen for at NPE fikk ansvaret for å behandle erstatningssaker for privat helsetjeneste var å sikre at alle pasienter har den samme tryggheten ved en eventuell skade, uavhengig av om behandlingen finner sted i privat eller offentlig (tann)helsetjeneste.

Status etter fem år i privat tjeneste er at NPE har mottatt 1 923 erstatningskrav og fattet vedtak om medhold eller avslag i 1 377 saker, med en medholdsandel på 36 prosent. 229 erstatningskrav er avvist eller henlagt. Det er utbetalt 65 millioner kroner i erstatning.»

Tidende nr. 8, september, 2014