Heder for beste studentprosjekter

Heder for god studentforskning i Bergen: Fra venstre Solveig Marie Forbord, Hanaan Hussein, Andrine Rebni Kristoffersen, Malene Nerbøberg Kolflåth, Berit Solemdal og Elise Janson

Foto: Thor Brødreskift

Masteroppgaven er en integrert del av tannlegestudiet ved universitetet i Bergen. Oppgaven avsluttes med et offentlig heldagsseminar der alle prosjektene presenteres. De beste oppgavene får priser og heder på avslutningsseremonien i universitetets aula. To oppgaver blir valgt ut til å representere Bergen under NTFs landsmøte i høst, sammen med de andre lærestedene.

I år vil Berit Solemdal og Elise Janson presentere sin oppgave om periodontitt og svangerskapskomplikasjoner ogAndrine Rebni Kristoffersen og Malene Nerbøberg Kolflåth presenterer sin oppgave om utmattelsesbrudd av endodontifiler. Veileder for første oppgave var Inge Fristad, mens Dagmar Bunæs og Anne Isine Bolstad veiledet den andre. En tredje oppgave om tannlegenes rolle i Statens barnehus fikk også heder ved avslutningsseremonien. Studentene var Hanaan Hussein og Solveig Marie Forbord, med veiledere Ardita Aliko og Anne Rønneberg (UiO).

Ved NTFs landsmøte presenteres det mange interessante forskningsprosjekter av studenter fra de ulike lære­stedene. Kandidater fra Bergen gikk til topps i den nasjonale kåringen både i 2023 og 2022.